WC-kaluste ja wc-elementti

Seinä WC WC pöntön varaosat WC pöntön kansi WC-istuimien Tarvikkeet Geberit WC-kaluste

WC-valaisin kylpyhuoneeseen

WC-kalusteitamme on saatavana eri malleina erilaisiin kylpyhuoneisiin ja tarpeisiin. Meillä on muun muassa matalat kalusteet, jotka voidaan asentaa ikkunan alle tai joissa wc:n tulee olla pesualtaan kanssa samalla korkeudella. WC-istuinten ripustaminen seinälle on erittäin suosittua sekä hygieniasta että esteettisistä syistä. Seinälle asennettavan wc-istuimen suurin etu on, että se on helppo puhdistaa wc-istuimen alta ja pitää se puhtaana. Se vie myös vähemmän tilaa, mikä tekee seinäkiinnitteisestä wc-istuimesta edullisen pienemmissä kylpyhuoneissa. Huuhtelujärjestelmä on sisäänrakennettu seinään ja wc-istuin on asennettu ulospäin. Tuloksena on tyylikäs wc, joka on helppo puhdistaa.

Lue lisää

Mikä on WC-teline?

Kiinnitin seinään ripustetulle wc-istuimelle ja seinälle ripustettavalle bideelle tarjoaa puhtaan, yksinkertaisen ja vankan asennuksen ilman lisävahvistusta seinään. Se tarjoaa myös tyylikkään, mukavan, käytännöllisen ja hygieenisen valinnan.

Seinä-WC:llä on monia etuja. Ne on helppo puhdistaa ja hygieenisiä. Seinä-WC:ssä on myös mahdollista säätää wc-istuimen korkeutta. Jos esimerkiksi kaikki perheenjäsenet ovat pitkiä, wc-istuinta voidaan nostaa muutaman senttimetrin verran. WC-istuimen korkeutta on kuitenkin säädettävä asennuksen aikana. Markkinoilla on laaja valikoima wc-istuimia, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin. Jotkut niistä on suunniteltu pienempiin tiloihin, kun taas toiset on suunniteltu helpommin käytettäväksi erityistarpeita omaaville. Seinään kiinnitettävien wc-istuinten yhteinen piirre on, että seinän taakse on piilotettu säiliö. Tämä on toinen syy, miksi yhä useammat ihmiset valitsevat seinään asennettavat wc:t.

WC:n asennus

Kun aiot asentaa seinään kiinnitettävän wc-istuimen, jossa on näkyvä säiliö, sinun on merkittävä wc-istuimen sijainti. Merkitset sen piirtämällä seinälle, missä wc: n tulisi istua. Eri merkeillä ja malleilla voi olla eri korkeudet ja etäisyydet. Tarkista, että kannatin/liittimet on kiinnitetty kunnolla ja viemäri on keskellä. Ripusta ja kiinnitä wc-istuin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pyydä pätevää putkimiestä yhdistämään viemäri vesijohtoon vesivahingon ja huonon tiivistyksen välttämiseksi.

Jos sen sijaan olet päättänyt vaihtaa lattiakäymäläsi seinään ripustettavaksi, jossa on piilotettu vesisäiliö laattojen taakse, ota yhteyttä paikalliseen putkimieheen. Uutta kylpyhuonetta rakennettaessa tai kunnostettaessa seinään kiinnitettävä PEX-liitännällä varustettu wc, jossa on täysin piilotettu huuhtelusäiliö, on erittäin tyylikäs asennus. Siitä tulee sitten vahvaa ja kestävää materiaalia, joka on piilotettu seinän tai laatikon taakse. Tyypilliset asennusmitat tiivistekerroksella varustetuille WC-kiinnittimille tai turvapussilla varustetuille WC-kiinnittimille ovat 200-250 mm. Sitten säiliö asennetaan seinän tai märkätilan paneelin taakse. Sen jälkeen se peitetään halutulla pintakerroksella (esim. laatat, märkähuonematto). Ennen seinän tai laatikon sulkemista kaikki kiinnityskohdat on merkittävä, kytkimet puhdistettava ja vesi- ja viemäriliitännät on liitettävä. Ota aina yhteyttä valtuutettuun putkiasentajaan, jos olet epävarma! Uusi wc on kiinnitetty alustaan ??vahvoilla pulteilla. Ole varovainen ja noudata aina valmistajan ohjeita ja ohjeita putkiasennoissa.

Mitä pitää ottaa huomioon ennen WC-kalusteen ostamista

Posliinisen tai keraamisen wc-istuimen kunnostamiseen tai vaihtamiseen helpommin seinään ripustettava wc-istuin, jossa on näkyvä huuhtelusäiliö, on houkutteleva ja käytännöllinen vaihtoehto. Ne on helpompi puhdistaa wc-istuimen ympäriltä ja antavat kylpyhuoneeseen avoimemman ja nykyaikaisemman tunnelman. Tällaiset kestävästä materiaalista valmistetut wc:t eivät vaadi suuria muutoksia wc-seinään, ja ne voidaan ripustaa tukevaan kannattimeen tai kiinnikkeeseen. Sen jälkeen se asennetaan seinään sopivilla ruuveilla tai tulpilla. Tarvitaan vain kiinteä seinä ja seinään liitetty viemäri. Jos asennat valaisimen, jossa on piilotettu vesisäiliö, se rakennetaan seinään tai ”laatikkoon” olemassa olevan vedeneristyskerroksen ulkopuolelle. Sitten wc-istuin ripustetaan tukevalle metallirungolle ja siinä on yleensä PEX-liitäntä seinään. Kun rakennat huuhtelusäiliön, luot kylpyhuoneeseesi miellyttävän äänitason ja siistin ja tyylikkään ilmeen.

Suositut WC-kalustemerkit

Turvalaukku on joidenkin Tece-valaisimien toiminto. Turvapussi on vedenpitävä pussi, joka on valmistettu kestävästä PVC:stä, muovi tiivistää säiliön ja huuhteluputken kiinnittimessä, ja säiliössä on tiivistetty kerros asennusta helpottamaan. Jos haluat tietää lisää Safetybagista, voit aina ottaa meihin yhteyttä kylpyhuoneasiantuntijoina! Duofresh on toimittajamme Geberitin toiminto, ja kun valitset Duofreshin, saat huuhtelupainikkeen taakse piilotetun keraamisen kennosuodattimen. Ilma puhdistetaan suodattimella ja palautetaan kylpyhuoneeseen. Geberit Duofix on myös erittäin suosittu malli WC-kalusteissamme. Geberit Duofix tarjoaa laajan valikoiman yleiskäyttöisiä, itsekantavia rakennuselementtejä. Niitä voidaan käyttää kaikissa LVI-yksiköissä kevyissä seinärakenteissa. Asennuselementit soveltuvat väliseiniin tai runko-seiniin. Niitä käytetään myös uudis- ja korjausrakentamisessa. Voit täydentää tätä WC-istuinta Geberit Sigma -huuhtelulevyillä.

Alterna, Gustavsberg, Ifö & Grohe ovat myös joitain tunnettuja tuotemerkkejä, joista tarjoamme WC-kalusteita.